Wenger wél in beeld bij Bayern München: "Volgende week gaan we praten"

Arsène Wenger is naar eigen zeggen in beeld om trainer te worden van Bayern München. Bild schreef donderdag dat de voormalig Arsenal-manager niet de opvolger wordt van de ontslagen Niko Kovač, maar volgens Wenger zelf staat er volgende week een gesprek gepland met de clubleiding van Bayern. Dat zegt hij aan BeIn Sports. 

Wenger begreep de publicatie van Bild dan ook niet. "Het verhaal in de krant verbaast me nogal", zegt de 70-jarige Fransman. "Woensdag werd ik gebeld door Karl-Heinz Rummenigge, de bestuursvoorzitter van Bayern. Ik kon op dat moment niet opnemen, maar heb uit beleefdheid teruggebeld. Hij zat toen in de auto op weg naar de wedstrijd tegen Olympiakos. We hebben 4 à 5 minuten gepraat."

Bayern München zou volgens Wenger wél geïnteresseerd zijn in een samenwerking. "Rummenigge vroeg me of ik interesse heb, omdat ze een coach zoeken. Ik antwoordde dat ik wat tijd wilde om daarover na te denken. We hebben afgesproken dat we volgende week gaan praten, omdat ik tot zondag in Doha zit. Dat is het ware verhaal."

Ten Hag 

Bayern München is op zoek naar een trainer om het seizoen mee af te maken. In de zomer wordt daarna gezocht naar een trainer om de toekomst mee in te gaan. Volgens De Telegraaf zijn er twee topkandidaten: Ajax-trainer Erik ten Hag en Paris Saint-Germain-trainer Thomas Tuchel.