Kieft over de praattafels: "Waarom kijkt Advocaat alles en raakt het hem nog?"

Wim Kieft verbaast zich over Dick Advocaat. Dat de trainer van Feyenoord zich de kritiek aan de 'praattafels' zo aantrekt, zegt Kieft in zijn column in De Telegraaf niet te begrijpen.

Gullit

"Intussen maakt Dick Advocaat zich druk over wat er wordt gezegd aan praattafels en is hij teleurgesteld in Ruud Gullit. Die vroeg zich in zijn column af of het gebrek aan vertrouwen bij veel Feyenoorders komt omdat Dick altijd om versterking vraagt of dat de buitenwacht geen vertrouwen in Feyenoord heeft. Als ik Advocaat dan zo hoor, vraag ik me altijd af: waarom kijkt hij alles en raakt het hem nog?"

KNVB beker

"Advocaat doet het prima bij Feyenoord: na het bereiken van de finale staat hij nu alweer in de kwartfinale van de KNVB-beker en achtervolgt hij koploper Ajax op slechts zes punten. Bij Feyenoord heeft Advocaat de beschikking over een aantal spelers, zoals bijvoorbeeld Nicolai Jørgensen, dat niet altijd levert. Met Pratto erbij en Bryan Linssen, die als vervanger van Pratto scoorde tegen Heracles Almelo, heeft Advocaat tenminste de keus om te rouleren."