Spaanse kranten lovend over Frenkie de Jong: "De beste Barça-aankoop dit decennium"

FC Barcelona was zondagavond de sterkste in de kraker met Atlético Madrid, waar Lionel Messi weer eens de hoofdrol op zich nam. Barça had het erg zwaar in de wedstrijd tegen de Madrilenen, maar door een late treffer van Messi gingen zij toch met drie punten in de zak terug naar Catalonië.

Naast de masterclass van Messi is het goede spel van Frenkie de Jong de Spaanse media ook niet ontgaan. "De Jong stelt je nooit teleur," schrijft AS. "Er zit geen limiet op zijn vermogen om meters te maken en om zowel in de aanval als in de verdediging een bijdrage te leveren. We zitten pas op één derde van het seizoen, maar we kunnen al vrij zeker stellen dat we momenteel kijken naar de beste aankoop die Barça dit decennium heeft gedaan."

Sport was minder te spreken over de Nederlander. "Hij verstopt zich nooit en toont altijd karakter, ook als de tegenstander hem op de huid zit, zoals zondag het geval was. Die houding compenseert zijn soms wat mindere bijdrage aan de opbouw. Net als Arthur was hij meer bezig met het niet verliezen van de bal, dan met het scheppen van gevaar."

Maandagavond stappen de twee (Messi & De Jong) samen in het vliegtuig richting Parijs, waar de ceremonie voor de Ballon d'Or 2019 zal worden gehouden. Ze zijn beiden genomineerd voor de prijs.