Hoedt kan recordtransfer maken: "Ik wil gewoon weer minimaal in de Europa League spelen"

Wesley Hoedt kan de duurste speler worden uit de geschiedenis van Royal Antwerp. De Nederlander wordt gehuurd van het Engelse Southampton, en kan aan het einde van dit seizoen voor acht miljoen euro definitief worden overgenomen. Hoedt weet niet nog niet of hij ook volgend seizoen in België speelt. 

"Het is aan Antwerp om te beslissen of ze dat recordbedrag kunnen en willen neerleggen. Lichten ze de optie, dan moeten ze naar mij toe ook bepaalde verplichtingen nakomen – dat zijn de voorwaarden", zegt de voormalig voetballer van AZ in gesprek met Het Nieuwsblad. "Ik wil gewoon weer minimaal in de Europa League spelen, misschien zelfs Champions League."

Interesse uit topcompetities 

In januari was er belangstelling van andere clubs voor Hoedt, die in het verleden ook speelde voor Lazio en Celta de Vigo. "In de winter bleek al dat er weer clubs uit de topcompetities geïnteresseerd waren. Dat is mooi, dat betekent dat ik weer op de goeie weg ben. Maar laat ons afwachten wat er in de zomer gebeurt. Ik wil het seizoen wel sowieso afsluiten met iets tastbaars – een beker of een Europees ticket."