Van Hanegem niet eens met Stekelenburg-rentree bij Oranje

Willem van Hanegem vindt het overdreven dat er in Nederland wordt geklaagd over een keepersprobleem. Bondscoach Frank de Boer heeft vijf keepers opgenomen in de voorselectie van Oranje: Jasper Cillessen, Tim Krul, Maarten Stekelenburg, Marco Bizot en Joël Drommel. 

Van Hanegem merkt ook wel dat de keepersvijver bij het Nederlands elftal niet zo groot is: "Jasper Cillessen speelt weer bij Valencia. Een prima keeper met ervaring. Over Tim Krul kun je hetzelfde zeggen. Hij is eerste doelman bij Norwich City, die kun je er dus prima bij hebben. Dus we hoeven echt niet in de war te raken", zo laat De Kromme weten in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad.

"In de Eredivisie springen de tranen soms wel in je ogen van het niveau van de keepers. Dat Piet Velthuizen verleden week opeens onder de lat stond bij Fortuna Sittard, dat kon natuurlijk niet. Ook niet als er een blessure is en een andere keeper op het punt staat om te vertrekken. Dan zet je er maar een jeugdkeeper in. Piet had de laatste drie jaar net zoveel wedstrijden gekeept als ik en dat zegt genoeg". 

'Bijlow meer geschikt'

Van Hanegem is het niet eens met de rentree van Ajax-doelman Stekelenburg in Oranje: "Ik denk dat het juist goed is om een jonge keeper mee te nemen. Justin Bijlow is altijd kandidaat, maar hij moet er zelf helemaal niet mee bezig zijn. Die jongen wil zo graag, maar heeft te vaak fysieke problemen. Hem afschrijven, zoals mensen nu doen, is onzin. Hij komt er wel, maar dit is niet zijn seizoen".