Spelerspaspoort Milos Kerkez (profiel)

Spelersprofiel van Milos Kerkez (7 november 2003, Vrbas), de linksachter van AZ.

AZ zette afgelopen de zinnen op de komst van Milos Kerkez. De Hongaarse linksachter vertrok op 1 februari 2021 naar AC Milan. De topclub nam de jongeling over van ETO FC Győri, dat de verdediger in de zomer van 2019 overnam van Hódmezővásárhelyi FC. Kerkez heeft nog geen minuten gemaakt in het eerste van AC Milan moest het doen met speeltijd in de Primavera en Youth League. 

Kerkez werd op 7 november 2003 geboren in Vrbas, een stad in het voormalige Servië en Montenegro. Naast de Servische nationaliteit heeft de linksachter ook een Hongaars paspoort. Het lijkt er op dat Kerkez uit zal komen voor de nationale ploeg van Hongarije. Kerkez heeft namelijk al vijf jeugdinterlands achter zijn naam staan.

In de winter van 2022 bracht Ginaluc di Marzio het nieuws naar buiten dat Kerkez onderweg zou zijn naar AZ, dat de linksachter voor zo'n twee miljoen euro over zou nemen van AC Milan. Kerkez maakte inderdaad de overstap naar Alkmaar, waar hij het eerst met minuten bij de Jong-ploeg moest doen. Op 9 februari volgde zijn debuut in het bekerduel met RKC (0-4).Toen Owen Wijndal, tegenwoordig speler van aartsrivaal Ajax, geblesseerd raakte tijdens de play-offs om Europees voetbal, stond Kerkez klaar. De tiener stond zijn mannetje en maakte indruk bij zowel analisten als fans van AZ, die linkachter direct in de armen namen. Kerkez lijkt na het vertrek van Wijndal de nieuwe vaste keuze op linksachter te gaan worden.