'Dessers en Feyenoord bereiken geen akkoord; aanvaller keert terug naar België'

Cyriel Dessers zal volgend seizoen niet meer het shirt van Feyenoord dragen, zo meldt RTV Rijnmond op dinsdagmiddag. De Rotterdamse club en de Belg zijn er niet uitgekomen over een nieuw contract, waardoor Dessers terugkeert bij KRC Genk.

Feyenoord huurde de Nigeriaans-international afgelopen seizoen van de Belgische club Genk. Volgens RTV Rijnmond waren de Rotterdammers bereid om de 4 miljoen euro koopoptie te lichten, maar is uiteindelijk geen overeenkomst gekomen met de Nigeriaanse spits. 

Komende woensdag verloopt de optie tot koop voor Feyenoord, echter moet er dan ook een akkoord zijn gekomen met de speler. Deze is er uiteindelijk niet gekomen, omdat Feyenoord het salaris wat Dessers vraagt niet wil betalen. 

De aanvaller liet rondom de Conference League finale al weten ook andere opties wilde afwachten, voordat hij een contract in Rotterdam tekende. Hierdoor was de kans al kleiner dat de spits zou blijven bij Feyenoord, waar hij één van de grootverdieners zou worden. De kans is er nog wel dat speler en club er uiteindelijk uit komen en dat Dessers ook volgend seizoen het shirt van de Rotterdammers draagt. De verwachting binnen de club is echter dat dit niet meer zal gaan gebeuren. 

De 27-jarige aanvaller kroonde zich bij Feyenoord tot topscorer van de Conference League met tien doelpunten, verder was Dessers goed voor negen goals in de Eredivisie.