Timber verklaart waarom hij bijtekent: "Het gevoel heeft de doorslag gegeven"

Jurriën Timber tekende donderdagavond definitief zijn nieuwe contract in dienst van Ajax. De centrale verdediger heeft één jaar bijgetekend in Amsterdam en dat is volgens hem een 'keuze met hoofd en hart'. De jonge Oranje-international tekende tot medio 2025.

De naasten van de hoofdrolspeler waren allemaal aanwezig bij het tekenmoment in de Johan Cruijff Arena. "We mogen wel even stilstaan bij dit moment. De mensen waar ik nog steeds elke dag hard mee werk om een betere voetballer te worden en een beter persoon, die zijn er vandaag bij", zegt een trotse Timber in gesprek met Ajax TV.

Een contractverlenging was lange tijd één de opties, maar leek niet hoogstwaarschijnlijk door de buitenlandse interesse.  "Het gevoel heeft de doorslag gegeven", aldus de Oranje-international. "Maar ook het plan dat we hebben gemaakt, daar blijven we achter staan. Het was een hectische zomer en het was niet altijd makkelijk. Zoiets beslissen in je ééntje is ook niet easy. Daarom heb ik ook de mensen om mij heen nodig gehad, mensen binnen de club maar vooral mijn familie".

Timber merkt dat zijn rol in het team steeds belangrijker wordt. "Je krijgt een andere rol binnen het team. Dat was vorig seizoen zo en nu weer. Ik wil ook zelf beter worden, blijven groeien en prijzen pakken. Ik ben niet meer dat jonge talent dat ik eerst was. Dat verandert en daar moet ik zelf in meegaan". Ook de komst van Schreuder kan hij bekoren. "Ja, je voelt nieuwe energie. Er is veel kwaliteit bij gekomen. De aanpassing gaat overigens heel snel. Dat hoort ook bij goede voetballers, maar is mooi om te zien".