Discussie in Eindhoven, PSV overweegt in online gokken te stappen: "Beginnen we ook een coffeeshop in het stadion?"

PSV is uitgekomen bij een gokbedrijf in de zoektocht naar sponsorinkomsten. De club heeft supporters gevraagd wat ze van een samenwerking zouden vinden, schrijft het Eindhovens Dagblad. Seizoenskaarthouders zijn aangeschreven en mogen hun mening geven over gokken op voetbalwedstrijden.

Uit marktonderzoek is gebleken dat de samenwerking tussen de 1 en 1,5 miljoen euro per jaar op kan leveren. Dat is volgens het Dagblad het bedrag waarmee PSV een topspeler zijn salaris kan betalen en dat is ook de reden waarom supporters dit goed nieuws vinden. Toch staat ook niet iedereen er enthousiast tegenover. 

"Het is een sjieke club"
Gerrit van Bruggen, hoogleraar marketing en seizoenskaarthouder, ontving vorige week de vragenlijst van PSV en zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat hij er niet warm van wordt. "Ik vind PSV een sjieke club en vind niet dat de club hier geld aan moet willen verdienen", aldus de professor van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

"Beginnen we op een gegeven moment ook een coffeeshop in het stadion?"
"Bij ons is er intern ook discussie over geweest", countert Harrie Timmermans, voorzitter van de Supportersvereniging PSV. "Het is een beetje een grijs gebied. Straks wordt dit legaal en het brengt voor de club geld in het laatje, maar het is te makkelijk om alles wat geld in het laatje brengt als wenselijk te beschouwen. Waar ligt dan de grens? Beginnen we op een gegeven moment ook een coffeeshop in het stadion?"

Vrees voor uitmelken fans
Fans worden nu niet aangezet om te gokken op wedstrijden, waarschuwt Timmermans. Die bang is dat de supporters worden 'uitgemolken'. "Het lijkt me niet de bedoeling dat fans straks bedolven worden onder de mailings om mee te doen omdat hun data zijn verkocht door de club", besluit Timmermans.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

'Ajax wilde Ritsu Doan voor neus PSV wegkapen'

Justin Kluivert vervangt geblesseerde Steven Bergwijn bij Oranje

VIDEO: Lozano neemt afscheid van club en PSV-supporters

Bart Ramselaar vertrekt bij PSV maar blijft in de Eredivisie

Vertrek Hirving Lozano naar Napoli een feit, Mexicaan neemt op prachtige wijze afscheid van PSV

PSV heeft Kostas Mitroglou binnen en wil voormalig Eredivisie-smaakmaker als opvolger van Lozano