Kluivert zet de boel op scherp voor zondag: "De ploeg met het mooiste voetbal wordt helaas geen kampioen"

Justin Kluivert heeft zich in aanloop naar de topper met PSV negatief uitgelaten over het spel van de Eindhovenaren. De vleugelspeler van de Amsterdammers vindt niet dat PSV het mooiste voetbal van de Eredivisie speelt: "Als de ploeg met het mooiste voetbal kampioen werd, zouden wij dat zijn, zegt Kluivert tegenover De Telegraaf.

Toch stelt de 18-jarige aanvaller zich sportief op: "Als ze de titel pakken is het gewoon verdiend en feliciteer ik ze." Vorig jaar riep de Amsterdammer nog dat hij als speler van Ajax nooit meer zou verliezen van een club uit de traditionele top-drie. Als PSV zondag wint van Ajax, mogen de Eindhovenaren zich voor de 24ste keer kampioen van Nederland noemen.

"We gaan alles doen om dat te voorkomen. In de thuiswedstrijd (3-0 overwinning) hebben we laten zien dat we van ze kunnen winnen, dus moeten we van onze eigen kwaliteiten uitgaan. Tot duvser hebben we dit seizoen alle toppers gewonnen. Laten we er nu ook voor gaan. We hebben het er in de aanloop naar Heracles kort over gehad. Wij blijven in de titel geloven tot het qua punten niet meer kan."