Tottenham Hotspur stuurt Mourinho de laan uit

Tottenham Hotspur heeft manager José Mourinho ontslagen. Dat heeft de club via de officiële kanalen bekendgemaakt. De 58-jarige oefenmeester had sinds november 2019 de leiding over de Spurs.

Mourinho nam destijds het stokje over van Mauricio Pochettino en kende een goede start. In de loop van het seizoen vielen de resultaten tegen, waardoor de club eindigde op een zesde plaats en daarmee voor het eerst in vier jaar naast een Champions League-ticket greep.

TEKST GAAT DOOR ONDER DE AFBEELDING

EL-uitschakeling

Dit seizoen begon Tottenham Hotspur wederom sterk, maar opnieuw ging het naar verloop van tijd minder. Spurs werd in de Europa League op pijnlijke wijze uitgeschakeld door Dinamo Zagreb. Bovendien waren de prestaties in de competitie vrij teleurstellend.

Zijn ontslag dient zich aan in een cruciale week. Komend weekend is Manchester City de tegenstander in de League Cup-finale. De Londenaren proberen tegen The Citizens de eerste prijs sinds 2008 te veroveren.

'Echte professional'

Stafleden Joao Sacramento, Nuno Santso, Carlos Lalin en Giovanni Cerra zijn ook ontslagen. Voorzitter van de club, Daniel Levy, laat in een reactie weten dat hij de huidige situatie betreurt. "José en zijn staf zijn bij ons geweest in een lastige tijd. José is een echte professional die enorm veel veerkracht getoond heeft tijdens de coronapandemie".

"Op persoonlijk vlak heb ik heel fijn met hem samengewerkt, maar helaas is het niet geworden wat we er op voorhand van verwacht hadden. Desondanks zal hij altijd welkom zijn bij Tottenham. We willen hem en zijn staf bedanken voor hun toewijding", aldus de voorzitter. Mourinho blijft steken op 86 wedstrijden als Tottenham-manager.