'Walter Benitez verschijnt op de radar in Zuid-Amerika'

PSV nam afgelopen zomer verrassend Walter Benitez transfervrij over van het Franse OGC Nice. Ondanks dat de Eindhovenaren een groot aantal tegendoelpunten incasseerden de eerste seizoenshelft en de Argentijnse goalie nauwelijks de nul wist te houden, heeft Benitez een goede indruk achtergelaten. De prestaties van Benitez in de Eredivisie zijn ook in zijn thuisland Argentinië niet onopgemerkt gebleven, daar River Plate volgens Voetbal International interesse heeft in de doelman.

Benitez begon zijn carrière in Argentinië bij Quilmes AC en stak in 2016 de Atlantische oceaan over, waar hij neerstreek in Frankrijk bij OGC Nice. De Argentijnse goalie gooide hoge ogen in de Franse competitie en was in het seizoen 2021/22 een van de betere doelmannen in de Ligue 1. PSV handelde snel en trok Benitez afgelopen zomer transfervrij aan. In Eindhoven is de Argentijnse doelman momenteel de nummer één onder de lat en keepte hij onder meer uitstekend tegen Arsenal (2-0, winst) en Ajax (1-2, winst). Dit is ook niet onopgemerkt gebleven in Argentinië. River Plate is naar verluidt op zoek naar een vervanger voor de 36-jarige Franco Armani. die dreigt te vertrekken. 

Benitez ligt echter tot medio 2025 vast in Eindhoven en vertegenwoordigd volgens Transfermarkt een waarde van 14 miljoen euro. River Plate zal dus diep in de buidel moeten tasten, willen ze Benitez overnemen van PSV. Het alternatief wat wordt genoemd is een andere doelman met een verleden in de Eredivisie, namelijk voormalig AZ-goalie Sergio Rochet. De Uruguayaanse doelman speelt momenteel bij Club Nacional in zijn thuis en wordt gezien als een goedkopere optie dan Benitez.