Mohammed Kudus reageert op voodoo-beschuldigingen: "Ik roep Ghanezen op om alles te negeren"

Mohammed Kudus heeft op zijn Twitteraccount een statement naar buiten gebracht over waarom de Ajax-middenvelder afwezig is op de Afrika Cup. De Amsterdamse club wilde de Ghanees niet naar het toernooi af laten reizen, wegens een gebrek aan wedstrijdritme. In zijn thuisland wordt gesugereerd dat een voodoo een rol zou hebben gespeeld.

Kudus zou volgens berichten in zijn thuisland bang zijn geweest dat er een voodoo aanwezig was in het trainingskamp van Ghana. De middenvelder zegt op Twitter dat daar niets van waar is en baalt van de berichten. 'Op de weg terug naar mijn herstel, is het ontmoedigend om de beschuldigingen, die gebaseerd zijn op foutieve informatie website en blogs, van mijn teamgenoten te moeten lezen. Het is jammer, want de opmerkingen komen niet overeen met waar ik voor sta.'

De Ajax-speler distantieert zich van de uitspraken. 'Ik roep de Ghanezen op om alles te negeren en het te behandelen met de minachting die het verdient. Ghana stroomt door mijn aderen. We zijn ondergedompeld in talent en met of zonder mij zullen de Black Stars sterker terugkomen om te schitteren', sluit Kudus af.

Net binnen