AS Roma geeft Totti trap na: "Ronduit fantasierijk en verre van reëel"

AS Roma heeft Francesco Totti nog een flinke trap nagegeven. Het clubicoon van de Romeinen maakte maandag wereldkundig na bijna dertig jaar te vertrekken bij zijn geliefde club. Hij zou zich niet langer gewenst voelen onder de nieuwe eigenaar, James Pallotta. Ook zou zijn invloed te beperkt zijn. De woorden die Totti sprak op de persconferentie zijn bij de clubleiding van Roma in het verkeerde keelgat geschoten. 

Totti, die in 2017 stopte met voetballen en daarna als directielid aan de slag ging in Rome, zei onder andere niks te begrijpen van de transfer van Javier Pastore. Hij kreeg vorige zomer de voorkeur kreeg boven Ajacied Hakim Ziyech. "AS Roma is extreem teleurgesteld dat Francesco Totti heeft besloten de club te verlaten, in plaats van als technisch directeur aan de slag te gaan", laat de club weten in een statement op de website. 

"Het gaat hier om een van de belangrijkste posities binnen de club, die alle aandacht en toewijding vereist. We waren bereid om Francesco geduldig te helpen om - na een geweldige voetballer - ook een geweldige technisch directeur te worden."

'Ronduit fantasierijk'

AS Roma neemt afstand van de woorden van Totti. "We begrijpen hoe moeilijk het voor hem moet zijn om AS Roma na dertig jaar te verlaten, maar we zijn ook van mening dat zijn interpretatie van feiten en van beslissingen van de club ronduit fantasierijk en verre van reëel zijn."