ADO Den Haag sleept Chinese grootaandeelhouder voor de rechter

De clubleiding van ADO Den Haag heeft een kort geding aangespannen tegen United Vansen, meldt Voetbal International. De Hagenaars zijn van mening dat ze nog recht hebben op twee miljoen euro. Het kort geding vindt plaats op 22 april.

Een liquiditeitsgarantie staat centraal bij de spoedprocedure. De reglementen van de licentiecommissie schrijven voor dat elke grootaandeelhouder bij de start van het seizoen garant moet staan voor de tekorten van een club. Het zou bij ADO Den Haag gaan om een bedrag van twee miljoen euro. UVS heeft tot op de dag van vandaag nog niet betaald.

Eerdere rechtszaak

De grootaandeelhouder en de club stonden in 2017 ook al tegenover elkaar in de rechtbank. De kantonrechter stelde destijds dat United Vansen niet aan de betalingsverplichtingen had voldaan. De Chinezen moesten bijna 2,5 miljoen euro betalen en hun aandelen werden tijdelijk afgenomen.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

United Vansen is druk bezig om ADO Den Haag te verkopen. De Chinese grootaandeelhouder bereikte onlangs een akkoord met het Zwitserse Cosinus Group Capital. Deze deal ketste eind vorige week af, nadat het Zwitserse investeringsmaatschappij de zoveelste betalingstermijn had laten verlopen.

Gesprekken

De Chinezen zitten echter niet stil en zijn druk bezig met andere kandidaten. De Pacific Media Group (PMG) wordt gezien als de belangrijkste gesprekspartner. De Amerikanen, die ook in beeld zijn bij FC Den Bosch, hebben onder meer een meerderheidsaandeel in Barnsley, KV Oostende en AS Nancy.