Stevens ziet geen reden voor paniek in Eindhoven: "PSV hoeft zich geen zorgen te maken"

PSV verliest in één week tijd zes punten, maar volgens Huub Stevens is er geen reden om te panikeren. Hij baseert zijn mening op het spel van de Eindhovenaren en de ongelukkige tegengoals.

De ploeg van Roger Schmidt ontsnapte midweeks nog tegen Go Ahead Eagles, maar kon de dans tegen Willem II niet ontspringen. Door een fout van doelman Joël Drommel moesten de Eindhovenaren genoegen nemen met een 2-1 nederlaag.

"Ik heb een goed PSV gezien dat helaas heeft verloren", zegt Stevens bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. "Over het geheel moeten ze tevreden zijn, over het spel dan. Maar degene die nog beter kan is Götze. Als hij beter benut gaat worden, denk ik dat PSV zich geen zorgen hoeft te maken. Het is teleurstellend dat PSV verliest, maar we weten dat wedstrijden tegen Willem ll altijd beladen zijn en PSV het daar altijd moeilijk heeft".

Roger Schmidt

Door de tegenvallende resultaten komt de positie van hoofdtrainer Schmidt onder druk te staan. Naast de resultaten is ook het wisselbeleid van de trainer iets waar heel Nederland over valt. Stevens begrijpt die kritiek, maar verdedigt de Duitser ook. "Maar Schmidt en zijn technische staf weten beter hoe een ploeg functioneert omdat ze dagelijks met die spelers bezig zijn".

"Als ik zie hoe PSV dit seizoen speelt ten opzichte van vorig jaar, is er een vooruitgang. Natuurlijk ben je niet tevreden als je bij Willem ll verliest, maar als ik naar het spel en de kansen kijk en de tegendoelpunten zou ik niet in paniek geraken. Dan begin ik met opgeheven hoofd aan de training", besluit Stevens.

Feyenoord-doelman vertrekt