Van Gaal clasht tijdens eerste persmoment in Qatar: "Het is iedere keer hetzelfde"

Louis van Gaal heeft op woensdag 16 november zijn eerste persconferentie gegeven in Qatar voorafgaand aan het WK dat maandag 21 november begint voor Oranje. Over het algemeen lopen dit soort eerste persconferenties niet over van het nieuws, maar Van Gaal weet van iedere persconferentie een show te maken. De bondscoach van Nederland clashte aan het einde van het persmoment met Valentijn Driessen, chef voetbal bij De Telegraaf, nadat deze onder meer vroeg naar de situatie rondom Jasper Cillessen: "Alleen jij kan deze vraag stellen! Ongelofelijk!", brieste de bondscoach uit onvrede. 

Driessen en Van Gaal botsten in het verleden al vaker. De journalist van De Telegraaf wordt door de bondscoach regelmatig verweten negatief te zijn. Zo ook tijdens het persmoment na de bekendmaking van de WK-selectie van Oranje. Driessen kreeg van Van Gaal geen antwoord op zijn vraag over Cillessen en wilde vervolgens nog een vraag stellen over Memphis Depay. Hier was Van Gaal ook niet van gediend: "Het is iedere keer hetzelfde", klonk het uit Van Gaal's mond, waarna hij Driessen verbood zijn vraag alsnog te stellen.

Bekijk hier de beelden van de persconferentie met Van Gaal (de aanvaring tussen de bondscoach en Driessen is te zien van 28.50):