Supportersvereniging PSV geen voorstander van stadions openen zonder toestemming

De supportersvereniging van PSV is geen fan van het plan om de stadions van betaald voetbalclubs zonder toestemming open te gooien. De voorzitter van de supportersvereniging van de Eindhovenaren, Harrie Timmermans, wil perspectief. 

Wegens de huidige coronamaatregelen zijn er geen supporters welkom in het stadion, maar er lijkt een opstand binnen het betaald voetbal aan te komen. Clubs dreigen met het opengooien van de stadions als er geen verbetering aan ziet te komen. Van dit plan is Supportersvereniging PSV niet gecharmeerd. "Wij geloven niet in een heilzame werking van burgerlijke ongehoorzaamheid", zegt Timmermans tegen het Eindhovens Dagblad. "Ludieke acties vinden we prima, maar ongehoorzaamheid kan zich tegen onze branche keren".

De PSV-supporters willen juist hun betrouwbaarheid uitstralen, zodat het kabinet ziet dat het ook anders kan. "We willen namelijk uitstralen dat de stadions op een verantwoorde manier open kunnen. Dan past het niet om bestaande regels aan de laars te lappen".

Zondag speelt PSV in een leeg Philips Stadion tegen Ajax, tot treurnis van Timmermans. De heenwedstrijd werd in een volle Johan Cruijff Arena gespeeld, maar hij begrijpt dat dit overmacht is. "We zijn geen virologen en snappen dat de beste stuurlui aan wal staan. Maar vanaf de kade vragen we het kabinet wel om perspectief".