Bondscoach had aandeel in Bayern-transfer De Ligt: "In het begin van de zomer al besproken met Van Gaal"

Matthijs de Ligt zette dinsdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Bayern München. De 22-jarige centrumverdediger komt voor 67 miljoen euro over van Juventus en bondscoach Louis van Gaal had opnieuw een aandeel in een transfer van een Oranje-international.

"In het begin van de zomer heb ik mijn toekomst al besproken met Van Gaal", doet De Ligt uit de doeken tegenover BILD. Van Gaal is een bekende van de club, want van 2009 tot 2011 stond de 70-jarige bondscoach aan het roer bij Der Rekordmeister. "Hij had alleen maar goede woorden voor deze club. Hij prees de filosofie van Bayern München en zei tegen me: als je naar Bayern gaat, zul je het daar geweldig vinden".

De Nederlander gaat naar alle waarschijnlijkheid een centraal duo vormen met Lucas Hernández De ploeg van trainer Julian Nagelsmann haalde de Fransman voor 80 miljoen euro en is blij dat de clubleiding ook diep in de buidel heeft getast voor De Ligt. "Hij is een trainer die heeft bewezen dat jonge spelers zich bij hem verder kunnen ontwikkelen. Ik zie mezelf nog steeds als jonge speler die zich wil verbeteren".