Barça-spelers wilden salaris inleveren om Neymar terug te halen

Neymar ruilde Barça in 2017 voor een recordbedrag van 220 (!) miljoen euro in voor Paris Saint-Germain. De Braziliaan maakte er deze zomer geen geheim van dat hij wilde terugkeren bij FC Barcelona, maar de clubs kwamen er niet uit. 

Ook spelers van Barcelona zagen de PSG-ster graag terugkeren. Het ging zelfs zover dat enkele dragende spelers salaris wilden inleveren, zo laat Piqué aan Spaanse media weten: "De deur voor hem staat altijd open. Het klopt dat hij terug wilde naar Barcelona. We zeiden tegen de voorzitter dat we onze contracten konden aanpassen, omdat we wisten dat er problemen waren met Financial Fair Play. We gaven bij hem aan dat het geld dat we in een jaar tijd zouden verdienen konden verspreiden over twee, drie of vier jaar."

"Uiteindelijk wilden we mee in de wens van de club. Als we de club konden helpen met het ontwijken van problemen met Financial Fair Play, dan hadden we dat graag gedaan. Op dat moment vond iedereen het een goed idee, maar toen kwamen andere problemen aan het licht."