Zoektocht opvolging Gakpo gaat door, huur Malen 'niet eenvoudig'

PSV neemt halverwege het seizoen afscheid van sterspeler en jeugdproduct Cody Gakpo. De Eindhovenaar verkast naar Liverpool voor een miljoenenbedrag en daardoor moet de Brabantse club de transfermarkt op. De naam van Donyell Malen valt opnieuw, maar Rik Elfrink noemt een mogelijke deal 'niet eenvoudig'.

Jesper Karlsson en Viktor Tsyganskov zijn namen die al gelinkt werden aan de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij. Het Eindhovens Dagblad oppert opnieuw de naam van oude bekende Malen, die in de zomer ook al op de radar verscheen. Hij staat momenteel onder contract bij Borussia Dortmund en lijkt te willen vertrekken, maar hoe sterk die wens is, is onbekend en dat zorgt ook voor weinig duidelijkheid voor mogelijk geïnteresseerde clubs. Het is niet bekend of PSV interesse heeft.

De deal met Gakpo gaat over tientallen miljoenen, maar dat gehele bedrag is niet beschikbaar voor een nieuwe aanwinst. Volgens het ED is er ruimte voor een 'Joey Veerman-achtige transfer', die voor zo'n zes miljoen euro overkwam van sc Heerenveen. Hierdoor zijn de opties vrij beperkt en lijkt een huurdeal op dit moment het meest realistisch, maar of Malen de gewenste vervanger is moet gaan blijken.