Cillessen traint al mee bij NEC, maar moet debuut uitstellen

Jasper Cillessen traint al mee bij NEC, maar moet zijn debuut nog uitstellen. De 33-jarige sluitpost is namelijk nog niet speelgerechtigd, zo weet het AD te vertellen. Cillessen is ook nog niet officieel gepresenteerd bij de club, dit komt omdat NEC en Valencia de laatste details van de deal nog op papier moeten zetten.

Hierdoor zal Cillessen het duel tegen FC Twente aan zich voorbij moeten laten gaan. Hierop zal Mattijs Branderhorst waarschijnlijk onder de lat starten voor de ploeg uit Nijmegen. De transfer van Cillessen is één van de verrassingen van deze zomer. De 63-voudig international van het Nederlands elftal mag vertrekken bij Valencia en kon ook naar andere clubs, maar kiest nu dus voor een terugkeer bij NEC.

Terug op het oude nest

NEC haalde de sluitpost eerder in 2001 naar Nijmegen, waar de doelman de jeugdopleiding doorliep. Tien jaar later dwong de doelman een transfer af naar Ajax, dat destijds ruim drie miljoen euro overhad.  In 2016 maakte Cillessen de overstap naar FC Barcelona, waarna in 2019 een transfer naar Valencia FC volgde. Na ruim 21 jaar lijkt Cillessen nu terug te keren bij NEC, dat de doelman voor een klein bedrag over zal nemen van Valencia.