'Manchester City gaat straf aanvechten: Brexit-jurist aangesteld, voor gigantisch (!) salaris'

Manchester City legt zich niet neer bij de straf van de UEFA, waardoor de club de komende twee seizoenen is uitgesloten van Europees voetbal. City heeft een jurist in de arm genomen om het besluit van de voetbalbond aan te vechten. De straf werd opgelegd omdat de Engelse topclub zich niet hield aan de financial fair play-regels. 

Manchester City heeft David Panninck, een bekende Brexit-jurist, ingehuurd. Dat meldt Mirror. Panninck staat in Engeland bekend als één van de handigste juristen, en wist tot twee keer toe Brexit uit te stellen. Hij moet nu namens City naar de internationale sportrechter (CAS) stappen. 

Enorm salaris 

Daarvoor betalen The Sky Blues Panninck goed. Volgens de Mirror krijgt Panninck 23.900 euro per dag voor de klus. Daarmee verdient hij net zoveel als City-spelers Gabriel Jesus en John Stones. Maar het bedrag staat in staat in schril contrast met het geld dat City kan verdienen in de Champions League; de club dreigt 200 miljoen euro mis te lopen door uitsluiting van Europees voetbal.