"Schreuder ideale troef om Ziyech te verleiden terug te komen bij Ajax"

Telegraaf-verslaggever Mike Verweij vindt dat Ajax moet proberen om Hakim Ziyech terug te halen naar Amsterdam. Volgens de reporter zou Alfred Schreuder de ideale troef zijn om de Marokkaanse middenvelder over te halen. Al sluit Verweij ook niet uit dat Ziyech toch liever nog even in het buitenland actief blijft.

Volgens de geruchten zou Chelsea deze zomer openstaan voor een verkoop van de speler. Of Ajax daarom nu al kans maakt? Verweij: "Zeg nooit nooit. Ik denk wel dat Hakim Ziyech ooit een keer terug wil naar Ajax. Hij mag weg bij Chelsea, dus H2 (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar) zou heel erg dom zijn als het niet een poging waagt. Ik denk dat hij nog in het buitenland zou willen blijven, maar wie weet zegt hij: het is mooi geweest en ik ga lekker bij Ajax voetballen. Dat zou een schot in de roos voor Ajax zijn."

De band van Ziyech met de kersverse Ajax-hoofdtrainer Schreuder is goed. "Toen Alfred eruit werd gegooid bij FC Twente, was Ziyech heel erg boos. Die band is heel erg goed en dat zou een reden kunnen zijn om naar Amsterdam te komen."