BREAKING: Vitesse bereikt overeenstemming met Cocu

Phillip Cocu wordt de nieuwe trainer van Vitesse. Dit weten diverse bronnen aan De Gelderlander te vertellen. Eerder bracht de krant al naar buiten dat beide partijen in gesprek met elkaar zijn. Op de officiële kanalen van Vitesse maakt de club middels een korte video min of meer bekend dat er een overeenstemming is vastgesteld.

Cocu wordt de opvolger van Thomas Letsch, die inging op een aanbieding van het Duitse VFL Bochum. Phillip Cocu werd eerder al gesignaleerd in Arnhem en rond het sportcomplex van Vitesse. De oud-international zal met Vitesse de weg naar boven weer moeten vinden na een teleurstellende start van het seizoen. In zeven duels won de club uit Arnhem slechts één keer.

Terug in Nederland

Na zijn vertrek bij Derby County in 2020 zat Cocu al een aardige tijd zonder club. In eerdere interviews gaf hij al aan open te staan om terug te keren in Nederland. In de Eredivisie was hij als trainer eerder actief bij PSV. Met deze club won hij drie keer de landstitel, één keer de beker en twee keer de supercup.