Vilhena houdt hoop op plek in WK-selectie: "Ik wil proberen om toch nog naar Qatar te gaan"

Tonny Vilhena heeft deelname aan het WK in Qatar nog niet uit zijn hoofd gezet. Bij het Italiaanse Salernitana hoopt de 27-jarige middenvelder een plek in het Nederlands elftal af te dwingen.

"Ik wil me weer laten zien op het hoogste niveau. Vanuit daar wil ik doorbouwen om een betere speler te worden", vertelt Vilhena bij Ziggo Sport. "Ik wil proberen om toch nog naar het WK te gaan met het Nederlands elftal".

Vilhena komt dit seizoen op huurbasis uit voor Salernitana en heeft zich inmiddels in de basisopstelling geknokt. De oud-Feyenoorder zit helemaal op zijn plek in Italië. "Ik pas me snel aan. Ik pakte de dingen snel op en werd goed ontvangen door het team. De spirit zit er goed in. We zijn een goed team", aldus Vilhena.

Vilhena speelde tot dusver vijftien interlands voor Oranje. De laatste keer dat de middenvelder werd opgeroepen voor de nationale ploeg was in 2020, voor de oefenwedstrijd tegen Spanje en de Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Polen. Vilhena is toen niet in actie gekomen, omdat hij het trainingskamp moest verlaten wegens een positieve coronatest.