'Overmars niet zelf opgestapt bij Ajax; RvC wees directeur naar uitgang'

Marc Overmars zou niet zelf de keuze hebben gemaakt om de functie van directeur voetbalzaken bij Ajax te verlaten. Tijdens zijn bezoek aan VIVandaag onthulde Valentijn Driessen namelijk dat Overmars door de Raad van Commissarissen (RvC) de laan is uitgestuurd.

Volgens Driessen heeft Ajax zelf de regie genomen, waar de RvC Overmars de uitgang heeft gewezen. "En dat hij zelf niet helemaal overtuigd was van dat wat hij gedaan had, grensoverschrijdend was." Hoever Overmars met zijn grensoverschrijdend gedrag is gegaan, blijft nog onduidelijk; "Wat ik nu heb vernomen, gaat het enkel om berichten. Hij heeft niemand met een vinger aangeraakt, dan ga ik daar van uit."

Maandagavond ging het verhaal in de rondte dat Overmars binnen Ajax de bijnaam van 'vieze oom' droeg en er al meerdere opmerkingen waren van het gedrag van Overmars. Dat verhaal ontkrachte algemeen directeur Edwin van der Sar al snel krachtig. Eind januari stuurde Van der Sar wel een brief naar medewerkers van Ajax over misstanden en ongewenst gedrag binnen de club. Hierop zouden meerdere (oud)-medewerkers melding hebben gemaakt van onjuiste bejegening door Overmars. Daaropvolgend plande Van der Sar een gesprek met de RvC en de voormalig directeur voetbalzaken.

Ook interessant