Nieuws uit Amsterdam: routinier en jonge middenvelder kunnen rekenen op nieuw contract

Maarten Stekelenburg en Kenneth Taylor staan beide voor een contractverlenging in Amsterdam, dat meldt Voetbal International dinsdagavond. De routinier, die inmiddels 39 jaar is, stelt zijn pensioen uit en voegt nog één jaar toe aan zijn aflopende contract. Kenneth Taylor ligt nog tot 2024 vast in Amsterdam, maar Ajax hoopt snel tot een akkoord te komen over een verlenging. 

Stekelenburg keerde twee jaar geleden terug bij Ajax na een avontuur in Engeland. In Amsterdam veroverde de ervaren doelman direct weer een basisplek, nadat zijn concurrent André Onana een dopingschorsing opliep. Zijn goede prestaties onder de lat leverden hem zelfs weer een terugkeer op bij Oranje, waar hij ook weer eerste keeper werd op het EK van 2021. 

Na het EK moest Stekelenburg onder het mes voor een heupoperatie. Daardoor kon de doelman vrijwel het hele seizoen niet keepen voor Ajax, waardoor Remco Pasveer eerste keeper werd in Amsterdam. Nu is de doelman echter weer klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan met Pasveer en Jay Gorter 

Naast een contractverlenging voor Stekelburg, ligt er ook een contract voor Taylor in het verschiet. Het huidige contract van de jongeling loopt nog tot 2024, maar na het vertrek van Ryan Gravenberch ligt de mogelijkheid op tafel om deze te verlengen. Ajax hoopt snel tot een akkoord te komen.

Net binnen