Gravenberch baalt dat hij niet geselecteerd is voor Oranje: "Ik had het niet zien aankomen"

Ryan Gravenberch maakt geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Hij mag zich melden bij Jong Oranje, maar raakt niet in paniek nu het niet gaat zoals gepland. De middenvelder speelde minder goed de laatste weken en zat zo nu en dan zelfs op de bank, maar inmiddels heeft hij zijn rug gerecht.

"Ik moet mezelf weer laten zien. Het kan iedere periode weer anders zijn, dus wellicht zit ik er de volgende keer wel bij. Ik maak me geen zorgen", zegt Gravenberch in gesprek met de NOS. Louis van Gaal, de bondscoach van Oranje, liet wel weten dat de talentvolle middenvelder beter is gaan spelen na hun gesprek. Of het aan Van Gaal ligt? "Na de winterstop heb ik ook tegen PSV en FC Utrecht goed gespeeld. Ik wil niet per se zeggen dat het aan Van Gaal ligt", zegt hij lachend.

Het liet de negentienjarige Amsterdammer niet koud dat hij niet werd opgeroepen. De teleurstelling overheerst.  "Ik had het niet zien aankomen. Maar ik heb de knop daarna snel en goed omgezet en ik voel me hier ook zeker niet te groot voor", zegt Gravenberch tegen het Algemeen Dagblad. "Ik hou er wel van dat een trainer zegt waar het op staat. Dat is beter dan dat je er niet bij zit en niet eens hoort waar dat aan ligt. Dat neemt niet weg dat ik verbaasd was".

"Natuurlijk zit je het liefst bij het eerste elftal van Oranje, maar ook hier ken ik veel boys. Het is gezellig om hen weer te zien. Vrijdag tegen Bulgarije en daarna dinsdag tegen Zwitserland kunnen we een grote stap naar het EK zetten. De bondscoach zei ook dat ik hier de boel op sleeptouw kan nemen. Dat ben ik ook van plan", besluit de strijdvaardige Nederlander.