Alles wat je moet weten over Ajax - Besiktas! Vorm, vermoedelijke opstelling en afwezigen op een rij

In de tweede groepswedstrijd van de Champions League neemt Ajax het dinsdagavond om 18:45 uur op tegen het Turkse Besiktas. Ajax won het eerste groepsduel met 1-5 van Sporting, Besiktas verloor thuis met 1-2 van Borussia Dortmund. Hier een vooruitblik op het duel tussen Ajax en Besiktas.

Vorm

Ajax is in bloedvorm. De Amsterdammers wonnen weliswaar 'maar' met 3-0 van FC Groningen, maar als Ajax de kansen had afgemaakt, kon het weer een monsterscore worden. De ploeg van Erik ten Hag wil deze lijn natuurlijk doorzetten in de Champions League, om daar echt weer een rol van betekenis te kunnen spelen.

Ajax won zaterdag gemakkelijk van FC Groningen...

Besiktas kan niet zeggen dat ze in bloedvorm verkeren. De Turkse grootmacht verloor vrijdag met 2-1 van Altay. Daarbij is de blessurelijst van Besiktas een lange: Alex Teixeira, Miralem Pjanic, Domagoj Vida, Necip Uysal, Mehmet Topa, Georges-Kévin N'Koudou, Rachid Ghezzal, Welinton en ook ex-PSV'er Atiba Hutchinson kunnen niet meedoen. Daardoor vreest Altay-aanvaller Leandro Kappel, die afgelopen vrijdag scoorde tegen Besiktas, voor een monsterscore dinsdagavond.

Tekst gaat verder onder video

Verwachtingen

Ajax is torenhoog favoriet voor deze wedstrijd. Besiktas kan nauwelijks een volwaardig elftal opstellen en Ajax speelt ook nog eens in de eigen Johan Cruijff ArenA, waar het op dit soort avonden behoorlijk kan spoken. Bovendien beschikt Erik ten Hag over een nagenoeg fitte selectie, zeker nu Davy Klaassen ook weer fit is.

Berghuis kind van de rekening?

Erik ten Hag liet op de persconferentie weten dat Davy Klaassen 'gewoon' kan starten tegen Besiktas. Wordt Steven Berghuis het kind van de rekening?

Vermoedelijke opstelling Ajax

Feyenoord-doelman vertrekt