Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep A + speelschema

Nu het EK en ook de Copa América zijn gespeeld, missen we het non-stop kijken naar voetbal toch best wel. Gelukkig is daar nog de Gold Cup en staan de Olympische Spelen in Tokio voor de deur. Om alvast vooruit te blikken op het voetbal zijn dit de selecties uit groep A.

Tijdens het voetbal op de Olympische Spelen moeten selecties voornamelijk bestaan uit spelers die geboren zijn ná 1 januari 1997. Elk land mag drie zogenoemde dispensatiespelers selecteren, die ouder zijn dan 23 jaar.

Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep A + speelschema

Olympisch voetbalteam Frankrijk

Bij Frankrijk staan een hoop bekende talenten en routiniers in de selecties. De bekendste namen aan de kant van Frankrijk zijn Thimotée Pembelé (PSG), Pierre Kalulu (AC Milan), Lucas Tousart (Hertha), Florian Thauvin en André-Pierre Gignac (Tigres). Het duo vormt samen met Téji Savanier (Montpellier) de drie dispensatiespelers.

Olympisch voetbalteam Japan

Bekende namen aan de kant van Japan zijn Takehiro Tomiyasu (Bologna), Ko Itakura (Manchester City), Yuta Nakayama (PEC Zwolle), Takefusa Kubo (Real Madrid) en Ritsu Doan (PSV). Maya Yoshida (Bologna) en Wataru Endo (Stuttgart) zijn de dispensatiespelers.

Olympisch voetbalteam Mexico

Het Olympisch voetbalteam van Mexico won het voetbaltoernooi in 2012. Aan de kant van Mexico duiken er maar weinig bekende namen op in de selectie. Dat komt doordat er bijna alleen maar plek is voor spelers uit eigen land. Diego Lainez van Real Betis is de speler die de meeste voetbalfanaten wel herkennen.

Olympisch voetbalteam Zuid-Afrika

Net zoals bij tegenstander Mexico kent de selectie van Zuid-Afrika maar weinig bekende namen. Het is zelfs zo dat Zuid-Afrika zonder vijf spelers naar de Olympische Spelen moet afreizen. Het is niet bekend welke spelers vanwege medische problemen niet mee kunnen gaan naar Tokio.

Speelschema groep A Olympische Spelen

Speelschema groep A Olympische Spelen