Stam ziet voor Maguire rol weggelegd bij United: "Publieke opinie niet helemaal terecht"

Jaap Stam vindt de stortvloed aan kritiek op Harry Maguire onterecht. Stam is van mening dat de peperdure aankoop van Manchester United het voordeel van de twijfel moet krijgen.

"Mensen kijken altijd naar zijn transfersom. Als je dan een paar fouten maakt, kun je er ineens geen klote meer van, volgens de publieke opinie", stelt de oud-verdediger in gesprek met Voetbal International. "Dat vind ik niet helemaal terecht".

In augustus 2019 betaalde Manchester United liefst 88 miljoen euro voor Maguire. Dat Engelsman niet heeft kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen, is volgens Stam geen reden om hem een slechte voetballer te noemen. "Het heeft ook te maken met de spelers om hem heen, daar is enorm veel gewisseld en niet goed genoeg gepresteerd. Dan komen er ook geen automatismen in".

"En hij heeft ook geen spelers voor hem lopen die de bal actief komen halen in de opbouw. Als je dan zelf ook al niet vol vertrouwen zit, ziet het er al snel klungelig uit. Het is een kettingreactie, maar ik denk dat ze hem nog wel het voordeel van de twijfel geven", aldus Stam.