Cor Pot over vergelijking Feyenoord met vorig seizoen: ‘Appels met peren vergelijken’

Na zes wedstrijden in de Eredivisie staat Feyenoord knap op een derde plaats, en dat zelf met een wedstrijd minder te hebben gespeeld. Het spel onder Arne Slot is een groot verschil als dat onder Dick Advocaat van vorig seizoen. Al is het vergelijken van de twee speelwijzen volgens Cor Pot niet te doen.

De trouwe assistent van Advocaat zei bij RTV Rijnmond dat het huidige Feyenoord vergelijken met vorig seizoen ‘appels en peren’ is. Pot schoot al snel in de verdediging bij het vergelijken en noemde het spelersmateriaal de grootste reden. “Dick wilde zelf Guus Til ook al hebben. Daar hebben we ook contact mee gehad, maar hij wilde niet zo snel al terug naar Nederland. Dat vond hij een blamage ten opzichte van AZ en zichzelf, dus dat ging niet door.” Dit seizoen is Til in alle competities al goed voor elf doelpunten in dertien wedstrijden.

Na de aanstelling van Slot trok Feyenoord acht versterkingen aan. Daarnaast keerde Luis Sinisterra ook nog eens terug van een langdurige blessure. “Over Sinisterra hebben we negen maanden niet kunnen beschikken, Nicolai Jørgensen was ieder moment geblesseerd en Leroy Fer op de vreemdste momenten ook”, geeft Pot aan. “Centraal hadden we Eric Botteghin en Uros Spajic. Ze zijn er met Gernot Trauner op vooruit gegaan. Die speelt echt alles naar voren toe. Het is echt een heel sterke verdediger, een goede aankoop. Op rechtsback hebben ze met Marcus Pedersen ook een goede aankoop met veel loopvermogen Dan heb je al wat anders staan.”

Geen afgunst
Onder Advocaat was het spel van Feyenoord minder attractief. “De spelintentie hangt ook af van de spelers die je hebt. Dick neemt niet onnodig risico. Kijk naar de top van Europa, Atlético Madrid en zo zijn er nog een paar. (…) Om het spel zelf te maken, moet je heel creatieve spelers hebben. Steven Berghuis was een van de weinigen. Daar is nu Sinisterra bij gekomen, maar die hadden wij niet. Hij heeft gewoon negen maanden niet gespeeld onder ons.” Volgens Pot is er geen sprake van afgunst richting Feyenoord. "Er is geen enkele kinnesinne. Wij vinden het geweldig hoe het nu gaat, Dick ook. Hij was er ook voorstander van dat Slot zou komen."

Feyenoord-doelman vertrekt