Onana over toekomst bij Ajax: '15 clubs geïnteresseerd, bied Ajax eerst een kans'

In een interview met De Telegraaf heeft André Onana zich uitgelaten over zijn toekomst bij Ajax. De doelman heeft een aflopend contract in Amsterdam. Of Onana deze gaat verlengen, is nog maar de vraag. Volgens de doelman hebben er maar liefst vijftien club interesse om hem transfervrij over te nemen.

“In 2019 heb ik mijn contract tot de zomer van 2022 verlengd en na de halve finale van de Champions League heb ik gezegd open te staan voor een nog langere verbintenis”, geeft de doelman aan. “Edwin van der Sar en Marc Overmars besloten daar niet op in te gaan, omdat het die transferperiode of de zomer daarna tijd voor me zou zijn om een nieuwe stap te maken.”

Langdurige schorsing

In februari van dit jaar kreeg Onana een langdurige schorsing aan zijn broek, na een dopingovertreding. “Na het begin van de coronapandemie en vanwege mijn schorsing wilde de club alsnog om tafel. Dat begreep ik”, geeft Onana aan. “Mijn zaakwaarnemer Albert Botines heeft vervolgens zes of zeven gesprekken gevoerd en voor zijn gevoel waren we dicht bij een akkoord.”

LEES OOK: Onana openhartig over schorsing en toekomst bij Ajax: ‘Sta natuurlijk open voor nieuw contract’

Toch kwam er géén akkoord tussen Ajax en Onana. “Op een gegeven moment was het voor Ajax ‘take it or leave it’De club heeft de stekker eruit getrokken. Zoek maar op internet op, wij stonden open voor verdere gesprekken. Sindsdien hebben we niets meer van Ajax gehoord.” Volgens Onana wil hij wel meedenken met Ajax over een contract verlenging. “Ik heb met Edwin, Marc en Erik ten Hag een geweldige relatie., maar het is niet in mijn handen. Een nieuw contract met een gelimiteerde transfersom? Alles is bespreekbaar”, aldus Onana. “Ajax moet datgene doen, dat goed is voor Ajax. Natuurlijk sta ik nog open voor een nieuw contract.”

Afgelopen zomer was er spraken van een vertrek bij Ajax. Onana zou Amsterdam verruilen voor Lyon, maar tot een transfer kwam het nooit. “Ja, ik kon naar Olympique Lyon, heb ook veel gesprekken gevoerd met Peter Bosz en voor mij is het een eer dat zo’n club me wilde contracteren. Helaas konden we uiteindelijk niet tot een akkoord komen. Hetzelfde geldt voor OGC Nice.”

Transfervrij vertrek

Naar eigen zeggen zijn er vele clubs die staan te poppelen om Onana aankomende zomer transfervrij binnen te halen. “Er zijn vijftien clubs die me transfervrij willen hebben. Geruchten dat ik al een akkoord heb met een andere club, kloppen niet”, geeft de doelman aan. “Het is toch logisch dat ik eerst Ajax de kans bied om het gesprek aan te gaan? Binnenkort komt Botines naar Amsterdam en dan hoor ik het wel. Ik wil me alleen op mijn terugkeer focussen, maar alles is mogelijk. Laten Ajax en mijn agent snel om tafel gaan en kijken wat er gebeurt.”

Feyenoord-doelman vertrekt