Van Gaal heeft hoge verwachtingen voor Gakpo: "Hij kan de ster van het WK worden"

Cody Gakpo brak de ban voor Oranje tijdens de openingswedstrijd tegen Senegal. De smaakmaker van PSV trok de goede lijn dit seizoen bij Oranje door en kopte een hoge steekbal op maat van Frenkie de Jong achter de Senegalese goalie. Gakpo werd uitverkozen tot Man of the Match en ook Van Gaal is lovend over de aanvaller, die bij het Nederlands elftal als aanvallende middenvelder staat opgesteld: "Hij is een speler met heel veel talent en doet er alles voor", aldus Van Gaal op een vraag vanuit de Engelse media.

Van Gaal wordt door een journalist van The Guardian gevraagd naar Gakpo, die tot scoren kwamen tegen Senegal, maar relatief een jonge, onervaren international is. De aanvaller van PSV speelde voor het WK slechts negen interlands voor Oranje waarin hij drie keer tot scoren kwam en goed was voor twee assists. De bondscoach is helder over de smaakmaker in Eindhovense dienst: "Hij heeft heel veel talent en mogelijkheden, maar is inderdaad jong. Hij is nog een speler in ontwikkeling en kan zich nog veel verbeteren, maar hij is ook een type die er ook alles voor doet", stelt Van Gaal.

Wordt Gakpo de ster op het WK?

De prestaties van Gakpo in dienst van PSV zorgde al voor de nodige aandacht uit het buitenland. De aanvaller meet zich dit seizoen met de grote Europese sterren qua statistieken en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan in Engeland. De prestaties van Gakpo in Oranje tegen Senegal zorgen voor nog meer aandacht voor de geboren Eindhovenaar en ook Van Gaal ziet de potentie van Gakpo: "Of hij nu de ster van het WK wordt? Dat kan ik niet beloven, maar hij kan het worden. Dat weet ik zeker", besluit Van Gaal stellig.