Ook Gakpo spreekt vol vertrouwen over het doel van Oranje

Cody Gakpo is de topscorer van Oranje op dit WK. Na de eerste twee poulefase-wedstrijden blikt de PSV'er terug op zijn ervaring van het toernooi tot nu toe, zijn recente vorm en op de doelstelling van Oranje. De aanvaller spreekt vol vertrouwen over het vermogen van het elftal: "Ons doel is natuurlijk vrij simpel: we willen wereldkampioen worden."

Statistieken Gakpo

Gakpo is een van dé sterspelers van de Eredivisie dit seizoen. Ook zijn statistieken liegen er daarom niet om: in 28 wedstrijden kwam Gakpo 16 keer tot scoren, 18 keer was hij de aangever bij de doelpunten. Wanneer Gakpo gevraagd wordt naar deze recente vorm, reageert hij bescheiden: ""Het is niet altijd mijn vorm, ik heb ook veel te danken aan mijn teamgenoten", legt hij uit. "Die sturen me dan op de goede momenten weg of maakten de passes van mij goed af." De buitenspeler denkt daarbij dat hij het plafond nog niet heeft aangeraakt: "Ik denk dat ik nóg beter kan spelen en dan, dan ben ik pas echt goed in vorm."

Tijdens het interview wordt Gakpo eraan herinnert dat er maar een speler voor hem was die ook twee goals maakte tijdens zijn eerste twee WK-wedstrijden voor Oranje: Memphis Depay. Gakpo spreekt met lovende woorden over zijn teamgenoot: "Hij is ouder dan ik en heeft veel meer ervaring. Ik probeer dingen van hem te leren, hoe hij dingen doet. Ik kan er veel van leren." Ook is de door Manchester United begeerde aanvaller onder de indruk door de bondscoach: "Hij is eerlijk, maar ook veeleisend en recht door zee. Daar heb ik ook veel aan. Van hem kan ik ook veel leren." Tot slot is hij ook positief over Simons, zijn teamgenoot bij PSV: "Xavi is een jongen die ook al best veel heeft meegemaakt qua clubs en nieuwe omgevingen. Ik probeer hem te helpen, maar hij redt zichzelf heel goed nu. We hebben een goede band."

Wereldkampioen met het Nederlands elftal

"Ons doel is natuurlijk vrij simpel: we willen wereldkampioen worden", maakt Gakpo nog maar eens duidelijk. "Daar hebben we heel veel vertrouwen in. We hebben een heel goed team en we weten dat we nog veel beter kunnen dan dat we hebben laten zien."

Lees ook:

  1. Dit is de vriendin van Cody Gakpo
  2. Al de spelersvrouwen van de Oranje-spelers
  3. Mooiste voetbalvrouwen van Nederland