'UEFA geeft gehoor aan bondscoaches en overweegt vergroting EK-selecties'

De UEFA denkt erover na om de selecties voor het EK van komende zomer te vergroten. Dat heeft een woordvoerder van de Europese voetbalbond volgens Franse media laten weten aan persbureau AFP.

Onder meer Roberto Martínez (België) en Roberto Mancini (Italië) lieten tijdens de afgelopen interlandperiode weten dat het goed zou zijn als er meer dan 23 spelers geselecteerd kunnen worden. Dit in verband met de gevolgen van de coronapandemie. 

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

'Problemen tijdens het toernooi'

"Het zou het juiste zijn om te doen", liet Mancini woendagavond nog weten, nadat Italië met 2-0 had gewonnen van Litouwen. "Het probleem is vooral dat als er spelers zijn met problemen tijdens het toernooi, het moeilijk is om spelers op te roepen als ze op vakantie zijn", aldus de bondscoach van Italië. 

"Het zou een goede manier zijn om het EK goed te kunnen voorbereiden en wat marge te hebben, wetende wat er kan gebeuren op het vlak van blessures en de onzekerheden die de coronacrisis met zich meebrengen", zo stelt Martínez. "Ik weet niet of dat overleg al tot op het niveau van de UEFA is geraakt, maar we hopen dat de UEFA erover nadenkt".

Vergadering

"De UEFA neemt het in overweging, er is nog geen besluit genomen", aldus een woordvoerder aan AFP. Tijdens de eerstvolgende vergadering van het uitvoerend comité op 19 april komt het uitbreiden van de EK-selecties naar 25 of 26 spelers aan bod. Woensdag werd al bekend dat vijf wissels zijn toegestaan op het EK.