Timber na Feyenoord-debuut: 'Moet gewoon 90 minuten kunnen volhouden'

In de oefenwedstrijd tegen Osasuna (1-2) maakte Quinten Timber zijn officieuze debuut voor Feyenoord. De middenvelder maakte onlangs voor 8,5 miljoen euro de overstap van FC Utrecht naar De Kuip. Voor Timber een terugkeer, want als jochie speelde hij in de jeugd voor Feyenoord. Timber is blij nu zijn rentree te hebben gemaakt voor Feyenoord.

Tegen Osasuna deed Timber tachtig minuten mee met Feyenoord. 'Er gingen dingen goed, er konden zeker dingen beter, maar ik ben blij dat ik heb gespeeld", aldus Timber tegenover ESPN. Dat de middenvelder de wedstrijd niet vol kon maken, zat bij hem niet goed. "Dat is niet prima. Ik denk dat dat ook een verbeterpunt is, dat ik het gewoon negentig minuten moet kunnen volhouden." Voor Feyenoord wacht zondag tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Feyenoord-debuut Timber

Ondanks zijn tachtig minuten aan speeltijd, kon Timber met enige tevredenheid terugkijken op zijn debuut. "Je kon in de wedstrijd zien dat er in het verdedigen, en soms ook in de aanval, dingen beter konden. Ook in de communicatie", stelt Timber. Feyenoord verwelkomde deze zomer al negen nieuwe spelers. Iets wat volgens Timber te zien was. "Dat is logisch, want we zijn net samen. De middenvelders praten vaak met elkaar op de training, dus dat moet goed komen. Veel wedstrijden spelen, veel praten en dan moet het goed komen."

Ook interessant