Dramatische reeks sc Heerenveen onder de loep: Friezen scoorden laatste vijf duels niet...

Zes wedstrijden op rij verliezen en nul keer scoren. De dramatische reeks van sc Heerenveen lijkt maar niet te stoppen. Waar de Friezen voor de winterstop nog vier punten van play-offs om Europees voetbal verwijderd waren, is dat aantal nu opgelopen tot tien punten. En de degradatiestreep komt ook steeds dichterbij...

Trainerswissel

Na de vierde verliespartij op rij tegen PEC Zwolle (22 januari) besloot sc Heerenveen het contract van trainer Johnny Jansen stop te zetten. Diezelfde week vloog Heerenveen ook uit de beker na een 0-1 nederlaag tegen Go Ahead Eagles. Een week later liet de club uit het noorden weten dat de assistent van Jansen, Ole Tobiasen, werd aangesteld als interim-trainer tot het einde van het seizoen. Onder Tobiasen gaat het nog niet veel beter. De twee verloren duels tegen Fortuna (2-0) en NEC (0-1) lieten namelijk nog geen verbeteringen zien.

Scorend vermogen te laag

Scoren is dit seizoen het grootste probleem bij Heerenveen. Clubtopscorer van de huidige campagne, Henk Veerman, vertrok in de winter naar FC Utrecht. De tweemeter lange spits scoorde zeven keer voor de Friezen. Op plek twee van de topscorerslijst staat Joey Veerman, maar ook hij is vertrokken (PSV). Met zes assists was de middenvelder ook nog eens de creatiefste speler in het elftal. Met de komst van aanvallers Van Hooijdonk (Bologna) en Sarr (Malmö FF) hoopt de ploeg van Tobiasen weer te kunnen scoren. Van de huidige selectie is Tibor Halilovic clubtopscorer met 'slechts' drie goals.

Het is voor Heerenveen te hopen dat de slechte reeks snel wordt beëindigd, want momenteel staat de club elfde, slechts zes punten boven de streep. Komende zondag staat alweer een lastige wedstrijd te wachten voor De SuperFriezen, want de club reist dan af naar Eindhoven voor het duel tegen PSV.

Feyenoord-doelman vertrekt