Gakpo ziet oud-ploeggenoot Vuelta winnen: 'Dacht dat hij voetballer wilde worden'

Het is even geleden, maar als kind kon Cody Gakpo af en toe rekenen op aanvoer van Remco Evenenpoel. Toen nog middenvelder en aanvoerder in de jeugd van PSV, nu kersvers winnaar van de Vuelta a España. 'Hij zat ook in de academie van PSV en bij mij op school. We hadden in die periode goed contact', blikt Gakpo terug in gesprek met de NOS.

De linksbuiten heeft het tot het eerste van de Eindhovenaren geschopt en is nu zelf de aanvoerder van zijn ploeg. Evenenpoel gooide het over een andere boeg. 'Als ik nu zijn naam voorbij zie komen, kijk ik wel even stiekem hoe hij het allemaal doet. En het gaat goed, dus ik ben trots op hem', vertelt de vleugelaanvaller van de Eindhovenaren.

Bij PSV zagen ze de winnaarsmentaliteit bij de Belg al vroeg, maar dat hij een paar jaar later een van de betere wielrenners in het peloton zou zijn, had niemand verwacht. 'Ik dacht dat hij voetballer wilde worden. Op een gegeven moment ging hij weg bij PSV en een paar jaar later hoorden we dat hij een of andere wielerkoers had gewonnen, of het in ieder geval goed had gedaan', besluit Gakpo.

Net binnen