Voorbeschouwing Feyenoord-RKC: vorm, verwachtingen en vermoedelijke opstellingen!

Feyenoord neemt het zaterdag om 16:30 uur op tegen RKC in De Kuip. De Rotterdammers staan na zeven wedstrijden (Feyenoord heeft er één minder gespeeld) op plaats vijf in de Eredivisie, vier punten achter koploper Ajax. RKC bezet plek 14 op de ranglijst, één punt boven de degradatiestreep.

Vorm

Feyenoord verkeerde in uitstekende vorm vóór de 2-1 nederlaag tegen Vitesse. In die wedstrijd waren de Feyenoord-spelers niet in hun beste doen. Terwijl drie dagen daarvoor Slavia Praag aan flarden werd gespeeld in De Kuip (2-1). Tegen Vitesse ging het dus mis voor Feyenoord door twee individuele fouten van Marcos Senesi en Lutsharel Geertruida.

Feyenoord verliest in Arnhem met 2-1...

Bij RKC lijkt steeds het dubbeltje de verkeerde kant op te vallen. De ploeg van Joseph Oosting won de eerste wedstrijd nog met 1-0 van AZ, maar daarna is het bergafwaarts gegaan. Drie gelijke spelen en drie nederlagen met één doelpunt verschil. Gevolg: RKC staat op zes punten.

Verwachtingen

Feyenoord is naar verwachting de gedoodverfde favoriet voor deze wedstrijd. Niet alleen op basis van de ranglijst, maar ook in het spel en het stadion waarin het gespeeld wordt: De Kuip. Het eigen bolwerk lijkt de Feyenoord-spelers net iets meer energie te kunnen geven, zoals tegen NEC (5-3). 

Vermoedelijke opstelling

Marcos Senesi viel in de wedstrijd tegen Vitesse uit met een liesblessure, dat zal vermoedelijk betekenen dat Lutsharel Geertuida op zijn positie komt te spelen, net als tegen Vitesse. Al traint Senesi wel weer mee, maar mogelijk wil Slot geen risico nemen met de Argentijn.

Jens Toornstra kon tegen de Arnhemmers geen volledige wedstrijd meespelen, maar is nu fit voor 90 minuten. Hij vervangt vermoedelijk Frederik Aursnes. Arne Slot is niet een trainer die veel wijzigt dus vermoedelijk laat hij de rest staan.

Bij RKC zullen er vermoedelijk helemaal geen wijzigingen zijn ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1). De mannen van Joseph Oosting zijn allemaal fit.

opstelling feyenoord tegen rkc

opstelling rkc tegen feyenoord

Net binnen