Stengs spreekt zich uit over schoonvader De Boer: 'Bij Oranje is hij de trainer en is het wel anders'

Calvin Stengs hoopt ontzettend op een plek in de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer. Dat Stengs een relatie heeft met de dochter van De Boer maakt volgens hem niet uit.

Moeizaam seizoen

De speler van AZ kent niet zijn beste seizoen in de Eredivisie, zo weet hij zelf ook: "Het is te wisselvallig allemaal en ik draai gewoon geen goed jaar. Ik heb te veel slordige momenten in belangrijke fases. Ikzelf en de mensen weten dat ik nog meer kan. Ik ben de eerste die zegt dat het niet goed gaat, maar waarom het dit jaar minder gaat, vind ik lastig om te zeggen", aldus Stengs tegenover de NOS.

Kritiek

Zijn debuut in het eerste van AZ maakte hij al eind 2016. Sindsdien wordt Stengs gezien als een talent van de buitencategorie. Dit seizoen kreeg hij, mede door het verwachtingspatroon, de nodige kritiek: "Aan de ene kant is het een mooi compliment. Het betekent dat ze met mij bezig zijn en mij willen zien uitblinken, maar op het moment zelf is het natuurlijk vervelend. Ik neem de dingen waar waarheid in zit mee en probeer daar aan te werken. Het heeft niks met leeftijd te maken. Ik ben degene die het langst in de selectie zit, dus het is logisch dat mensen denken: neem de ploeg wat meer op sleeptouw."

Verstandhouding met zijn schoonvader

Ondanks zijn mindere seizoen hoopt Stengs in de selectie voor het EK te spelen. Bovendien zit Stengs niet alleen geregeld tijdens de wedstrijd op de bank bij Frank de Boer, zo ook bij de bondscoach thuis. De buitenspeler heeft namelijk een relatie met de dochter van De Boer: "Of ik dan al zeker ben van mijn plekje, weet ik niet. Het is wel anders dan bij andere spelers, natuurlijk, maar ik wil het zelf verdienen en hem niet nodig hebben om het te halen."

"Als ik bij hem thuis ben, of hij bij mij, is hij niet de trainer. Dan is het gewoon een hele normale relatie. Ik denk dat iedereen een schoonvader heeft. Bij Oranje is hij de trainer en is het wel anders. Mensen die zeggen dat ik erbij zit vanwege hem, dat is echt te makkelijk. Dat kan soms wel lastig zijn." Overigens is Joey Kooij een zwager van Stengs, de scheidsrechter heeft een relatie met een andere dochter van Frank de Boer.