Elftal van de Week na speelronde 12: Vitesse hofleverancier, vijf andere clubs present

Vitesse is hofleverancier in het Elftal van de Week. Na de 2-1 overwinning op FC Utrecht leveren de Arnhemmers drie spelers af. Ook PSV, Feyenoord, RKC, Sparta en Go Ahead Eagles zijn van de partij.

Justin Bijlow (Feyenoord)

Bijlow gaat zich maandag met zelfvertrouwen bij het Nederlands elftal melden. De eerste keeper van bondscoach Louis van Gaal hield Feyenoord met een wereldredding op de been tegen AZ (1-0).

Bart Vriends (Sparta)

Vriends wist niet wat hem overkwam in Tilburg: de dertigjarige verdediger maakte voor het eerst in zijn loopbaan twee goals in één wedstrijd. Hij had daarmee een groot aandeel in de 0-3 zege van Sparta op Willem II.

Riechedly Bazoer (Vitesse)

Bazoer voetbalde niet alleen sterk tegen FC Utrecht, hij maakte ook een prachtige goal. Na afloop van de 2-1 overwinning van Vitesse gaf de uitblinker wel toe dat zijn pegel bedoeld was als voorzet.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)

Nog nooit pakte Go Ahead een punt in Amsterdam. Tot zondagavond (0-0). Eén van de doorslaggevende factoren was het verdedigende vakmanschap van Kramer, die bezig is aan een ijzersterk seizoen.

Maximilian Wittek (Vitesse)

Na twee wedstrijden in de lappenmand te hebben gezeten, zagen we Wittek weer zoals we hem kennen. Opstomen aan de linkerkant waar FC Utrecht (2-1) geen antwoord op had. Zijn aandeel was minder dan Bazoer, maar het grootste gevaar kwam van de kant van de linksback.

Ibrahim Sangaré (PSV)

Begin januari voegt Sangaré zich bij de nationale ploeg van Ivoorkust om deel te nemen aan de Afrika Cup. Dat wordt een gigantische aderlating voor PSV: ook tegen Fortuna Sittard (1-4) was de middenvelder weer de beste man.

Matúš Bero (Vitesse)

Op een doelpunt of assist was Bero niet te betrappen, maar hij was zondagmiddag vrijwel onspeelbaar voor de Utrechters. Tijdens de 2-1 overwinning kon Bero zich telkens vrijlopen waardoor hij ballen tussen de linies kon passen.

Bryan Smeets (Sparta)

Sparta boekte een knappe uitoverwinning op Willem II: 0-3. Bryan Smeets had een aandeel in de overwinnig door een assist te geven op Bart Vriends. De middenvelder gaf de bal vanaf de zijkant voor, waar de keeper van Willem II mis zat en Vriends kon binnenkoppen.

Michiel Kramer (RKC)

De 32-jarige Kramer kan dit seizoen goede cijfers overleggen bij RKC. Na twaalf wedstrijden in de Eredivisie heeft Kramer vijf doelpunten gemaakt en één assist afgeleverd. Tegen FC Groningen (1-1) was de spits weer belangrijk met de openingsteffer. 

Armindo Bruma (PSV)

Echt waar: Bruma is na zijn twee goals tegen Fortuna Sittard (1-4) mede-topscorer van PSV in de Eredivisie. Dit seizoen is de Portugese aanvaller eens per 115 minuten trefzeker.

Cyriel Dessers (Feyenoord)

De glimlach stond al op zijn gezicht, na zijn winnende goals tegen Sparta en Union Berlin, maar de week van Dessers werd nóg mooier. Weer schonk hij Feyenoord de drie punten in de 92ste minuut. Tegen AZ werd het daardoor 1-0 voor de thuisploeg. De Rotterdammers staan nu virtueel aan kop in de Eredivisie. (Feyenoord heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Ajax en PSV én maar twee punten minder).

Net binnen