Update: UEFA stopt onderzoek naar Neuer om regenboogband

UPDATE: De UEFA heeft het onderzoek naar de regenboogband van Neuer stopgezet. Dat brengt het Duitse elftal in een Tweet naar buiten. Zo schrijft het dat de armband beoordeeld is als een teamsymbool voor diversiteit en dus voor een 'goed doel'. 

UEFA is een onderzoek gestart naar de regenboog-aanvoerdersband van Manuel Neuer. De doelman van Duitsland zou met het dragen van de band een politiek regelement van de voetbalbond hebben overtreden.

Tijdens de eerste twee groepsduels van Duitsland droeg Neuer een aanvoerdersband in de kleuren van de regenboog. Hiermee wilde hij een bijdrage leveren aan de strijd tegen discriminatie van de LGBTI-gemeenschap. Dit zou een politieke betekenis hebben en dat is volgens de regelementen van de UEFA niet toegestaan.

Protest tegen anti-homowet 

Woensdag neemt Duitsland het in de laatste groepswedstrijd op tegen Hongarije. Voorafgaande van de wedstrijd kleurt de Allianz Arena in München rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Hiermee wil het solidariteit tonen voor de situatie in Hongarije. Daar werd onlangs een omstreden anti-homowet aangenomen.