De Vrij verlaat trainingskamp Oranje, 'De Ligt in de basis tegen Noorwegen'

Stefan de Vrij moet het beslissende WK-kwalificatieduel met Noorwegen missen. De centrale verdediger liep in de wedstrijd tegen Montenegro (2-2) een hamstringblessure op en heeft nu het trainingskamp van Oranje verlaten. Matthijs de Ligt zal naar alle waarschijnlijkheid de basisplek van De Vrij overnemen.

De Vrij heeft het kamp dus verlaten en keert terug naar Milaan, waar hij speelt voor Inter. In de blessuretijd van de tweede helft moest De Vrij zich noodgedwongen laten wisselen. Vlak na de wedstrijd had Louis van Gaal al het idee dat De Vrij tegen Noorwegen niet in actie kan komen. "Ik denk dat van De Vrij uitgesloten is dat hij dinsdag kan spelen."

Nu heeft de KNVB bevestigd dat De Vrij de wedstrijd tegen Noorwegen aan zich voorbij moet laten gaan. Dinsdag moet Oranje in een lege Kuip deelname aan het WK 2022 in Qatar veilig zien te spelen. Met een overwinning op Noorwegen, plaatst het Nederlands Elftal zich.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Montenegro - Nederland’

Wat als Nederland verliest van Noorwegen? Alle scenario's

Oranje op Rapport: vijf spelers scoren onvoldoende

Oranje zorgt voor verbijstering: "De volgende knock-out dreigt"

Televisiekijkers slopen Oranje na deceptie in Montenegro en schreeuwen om ontslag Van Gaal

Van Dijk boos na gelijkspel tegen Montenegro: "Schandalig hoe we hebben gespeeld"

Drama in Montenegro: Oranje geeft 0-2 voorsprong en WK-deelname in slotfase helemaal weg!

VIDEO GOAL: Montenegro - Nederland 0-2 (Memphis Depay)

Oranje-dissonant gefileerd na 'vreselijke' eerste helft tegen Montenegro: "Hij kan er echt niks van"

VIDEO GOAL: Montenegro - Nederland 0-1 (Memphis Depay)

Ergernis om grasmat bij #MNENED: "Op dit veld liepen gisteren de Montenegrijnse koetjes"