'PSV akkoord met uitleg Gözübüyük na bezoek aan Herdgang'

Serdar Gözübüyük bracht vorige week op eigen verzoek een bezoek aan het sportcomplex van PSV. Daar gaf de arbiter uitleg over het omstreden moment tijdens de topper Feyenoord-PSV (2-2). In de laatste minuut van de wedstrijd gaf Gözübüyük een strafschop aan Feyenoord, waar veel over te doen was. PSV zou nu de uitleg van Gözübüyük hebben geaccepteerd.

Zoals voorgaande jaren brachten toparbiters uit de Eredivisie een bezoek aan alle achttien clubs om ze bij te praten over het nieuwe seizoen. Via aanwezigen weet De Telegraaf te melden dat het bezoek van Gözübüyük aan PSV een pikante was. De strijdbijl tussen de club en de arbiter werd na gesprekken met Marcel Brands, John de Jong en de spelersgroep begraven.

Op zondag 8 mei was de ontknoping van Feyenoord-PSV eentje waar lang over werd na gesproken. PSV stond na een half uur al met 0-2 voor en leek deze voorsprong niet weg te geven. Pas in de 86e minuut deed Feyenoord via Cyriel Dessers wat terug, 1-2. In de lange blessuretijd die volgde, belande PSV in een ware hel. Jens Toornstra schoot de bal op de elleboog van Mauro Júnior, waarna Gözübüyük een strafschop gaf aan Feyenoord. Dessers schoot vanaf elf meter zijn tweede van de middag binnen, waardoor de wedstrijd in 2-2 eindigde. Zo bleef PSV na 32 speelrondes op vier punten achter de latere kampioen Ajax staan.

In Eindhoven was men voor een lange tijd woest op de beslissing van Gözübüyük. Tijdens zijn recente bezoek aan De Herdgang zou Gözübüyük zichzelf vrij hebben gepleit. De arbiter gaf aan dat hij volgens internationale richtlijnen niet door Pol van Boekel, de VAR tijdens Feyenoord-PSV, naar het scherm mocht worden georpen. Dit omdat het moment een '50-50-geval' was. Dat de KNVB later zelf wél aangaf dat dit gewoon mocht, zou voor zowel Gözübüyük als Van Boekel een mysterie zijn. 

Net binnen