Napoli-smaakmaker had zomaar voor Ajax kunnen spelen: ‘Werd dit jaar nog aangeboden’

Khvicha Kvaratskhelia had zomaar voor Ajax kunnen spelen, zo weet Shota Arveladze te vertellen in een interview met De Telegraaf. De smaakmaker van Napoli is momenteel één van de meest felbegeerde talenten ter wereld en speelt later deze week met Napoli op bezoek bij Ajax.

Arveladze, die net als Kvaratskhelia over de nationaliteit van Georgië beschikt, noemt dat de speler werd aangeboden bij de Amsterdammers. “Afgelopen transferperiode in de winter werd Kvaratskhelia aangeboden bij Ajax”, vertelt de oud-speler van Ajax. “De tijd was alleen te kort en ze vonden de vraagprijs van vijftien miljoen euro te hoog. Hij had toen nog niet zulke goede statistieken bij Lokomotiv Moskou. Ajax wilde negen tot twaalf miljoen euro betalen, maar Napoli kocht hem uiteindelijk voor tien miljoen euro.”

Kvaratskhelia was in de Serie A in acht wedstrijden tot nu toe goed voor vijf doelpunten en twee assists. Arveladze waarschuwt Ajax. “De klasse druipt er bij hem vanaf. Hij is groot, sterk, tweebenig en echt compleet. Het bijzonderste aan hem is dat hij goed is in de grote én in de kleine ruimtes. Al zijn beslissingen in het veld zijn goed.”

Lees ook: Wie is Khvicha Kvaratskhelia, de smaakmaker van Ajax-tegenstander Napoli?