Buitenlandse media lovend over Feyenoord; een uitzonderlijke sfeer!

Feyenoord won donderdagavond met 2-1 in de halve finale van de Conference League van Olympique de Marseille. Het was een spektakelstuk van jewelste en zo denkt ook de buitenlandse media erover.

“Een gigantische openluchtnachtclub”

Ook de sfeer in De Kuip werd geprezen. Zo schreef L’Équipe: “Een sfeer die je trommelvliezen doet barsten”. Aan het begin van de wedstrijd begonnen de Feyenoord-supporters met een geweldige sfeeractie. Ook de Franse Krant Le Monde had het over de fantastische sfeer: “De Kuip werd omgetoverd tot een gigantische openluchtnachtclub.”

Niet alleen in Frankrijk maar ook in België werd er veel gesproken over De Kuip. Sporza commentator Aster Nzetimana deelde het volgende op Twitter: “Ik kan jou zeggen: veel zotter dan De Kuip vanavond wordt het niet: wtf!”

“Koning van De Kuip”

De naam Cyriel Dessers wordt voornamelijk genoemd. De Italiaanse krant La Gazetta Dello Sport roemt de Belgische spits, zo wordt hij “De hoofdrolspeler van de avond” genoemd. De gehuurde spits van Genk maakte twee doelpunten en speelde een fantastische wedstrijd. Ook de krant Le Figaro waren vol lof over Dessers: “Wat een spektakel. Hij is niet te stoppen.” En in Frankrijk werd er over de Belg gepraat: “Dessers was de perfecte afmaker.”

“Een formidabele aangever”

Niet alleen Dessers, maar ook over Luis Sinisterra was de media lyrisch. Zo had L’Équpe het over de geweldige prestaties van de Colombiaan: “De Colombiaanse vleugelspeler is de beste van zijn team.” Niet alleen door zijn doelpunt, maar ook over de assist van Sinisterra op Dessers: “Sinisterra, die zelf ook een doelpunt meepikte, was een formidabele aangever.” Le Figaro zag dat het gevaar van Feyenoord voornamelijk via de flanken kwam: “Het heersende Feyenoord maakte regelmatig het verschil door het spel aan de zijkanten om te gooien, waarbij de flank van Marseille volledig overrompeld werd. Luan Peres, vaak slecht gepositioneerd, en Valentin Rongier, die de duels op rechts vaak verloor, werden flink uitgedaagd in de eerste helft.”

“Een verdiende wissel”

Buiten de spelers die fantastisch speelden, waren alle nieuwsbladen het eens over één man die een dramatische wedstrijd speelde: Duje Ćaleta-Car. Vlak na de aftrap maakte de Kroatische verdediger een grote fout waar de 3-2 van Feyenoord uit kwam.  Ćaleta-Car verloor zijn evenwicht en werd meteen gewisseld. In Italië werd hij zelfs bestempeld als “een omelet.”

Hoe dan ook was iedereen lyrisch over de Rotterdammers. Op donderdag 6 mei staan de twee ploegen tegenover elkaar voor de return in Marseille. Door de 3-2 ligt alles nog open, zo stond ook op de voorpagina van L’Équipe: “Encore Envie”, wat betekent: Nog in leven.