Ajax betreurt vuurwerk en nodigt gedupeerde fans uit voor clash met Dortmund

Tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Beşiktaş moest er een vak ontruimd worden, omdat er vanuit het uitvak vuurwerk gegooid werd. Ajax komt de getroffen fans tegemoet.

Voor zover bekend is er gelukkig niemand gewond geraakt. "Wel waren mensen enorm geschrokken. Dat is logisch en vinden wij ook ontzettend naar", zegt woordvoerder Miel Brinkhuis van de club tegen Ajax Life. Zo'n tweehonderd supporters moesten het treffen vanaf een andere plek verder volgen. "Hen elders plek bieden om de wedstrijd verder te bekijken, was de snelste en beste manier om de veiligheid van deze groep supporters te waarborgen."

Ajax betreurt dat er vuurwerk de Johan Cruijff Arena kon worden binnengesmokkeld door de supporters van de Turkse ploeg. "Bij de poort is iedereen gefouilleerd en er waren ook vuurwerkhonden bij de ingang van het vak. Er is veel vuurwerk in beslag genomen, maar helaas dus niet alles".

De Amsterdamse club heeft de getroffen supporters uitgenodigd om naar de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund te komen op 19 oktober. 'Wij betreuren dat dit gebeurd is en kunnen ons uiteraard enorm voorstellen dat de supporters hierdoor erg geschrokken zijn. Dit is niet zoals je jouw wedstrijdbezoek had voorgesteld', schrijven de Amsterdammers in een mail naar de getroffen supporters.

Feyenoord-doelman vertrekt