Ronaldo fileert zijn coach in interview: "Het ontbreekt hem aan empathie"

Het WK 2022 in Qatar en het spraakmakende interview van Cristiano Ronaldo bij Piers Morgan Uncensored zijn twee onderwerpen die menig voetbalfan bezighouden momenteel. De Portugees heeft in het interview vernietigend uitgehaald naar Manchester United-coach Erik ten Hag en zijn mening over de Nederlandse trainer niet onder stoelen of banken gestoken: "Het ontbreekt hem aan empathie", aldus de Portugese vedette.

Piers Morgan stelt dat Ten Hag volgens hem vanaf moment één Ronaldo wilde laten zien dat hij (Ten Hag, red.) de touwtjes in de handen had, door de Portugees buiten de selectie te laten of op de bank te zetten. Ronaldo kreeg eerst te horen dat hij zijn kans onder de Nederlandse oefenmeester moest afwachten en dit kon de Portugese vedette begrijpen. Echter was Ten Hag volgens de vijfvoudig Ballon d’Or-winnaar willekeurig in zijn handelswijze: “Hij deed dit niet bij iedere speler zo. Ik ga geen namen noemen, maar hij behandelde niet iedereen hetzelfde”, aldus Ronaldo, die vervolgens ook begrip toont voor de voormalig coach van Ajax. “Hij begint aan een nieuwe job bij een club die de afgelopen vijf jaar niet heeft gepresteerd. Het is begrijpelijk dat je dan een grote schoonmaak houdt, maar de reden waarom alles zo breed werd uitgemeten in de pers was omdat de communicatie niet goed was”, aldus Ronaldo, die vervolgens doorgaat op zijn relatie met Ten Hag en zaken waar mensen ‘geen weet van hebben’. “Ik ga het niet onder stoelen of banken steken dat het bij hem (Ten Hag, red.) aan empathie ontbreekt. Ik denk niet dat hij mij het respect geeft, wat ik verdien”, claimt de vedette.

"Smoesjes, smoesjes, smoesjes"

Morgan haalt vervolgens de wedstrijden tegen Manchester City en Tottenham Hotspur aan en stelt daarbij dat het voor hem voelde als een belediging aan het adres van Ronaldo. Na de Manchester-derby, waar de Portugees 90 minuten lang op de bank bleef, vertelde Ten Hag in de media dat hij Ronaldo ‘te veel respecteerde’ om hem in te brengen. De Portugees zelf zag de uitlatingen van de Nederlandse coach als ‘smoesjes’: “Ik wil hem niet bekritiseren. Hij mag een andere mening hebben, maar deze smoesjes die hij aanhaalt slaan nergens op. Je laat mij niet invallen tegen Manchester City, vanwege het respect dat je hebt voor mijn carrière? Oke, maar je vraagt wel aan mij of ik drie minuten voor tijd wil invallen tegen Tottenham Hotspur? Dat slaat nergens op!”, aldus Ronaldo, die stelt dat hij in iedere andere situatie ten alle tijde bereid is om zijn team te helpen: "Maar op dat moment voelde ik mij geprovoceerd. Hij toonde geen respect. Daarom heb ik ook eerder gezegd: ik respecteer hem niet, omdat hij mij niet respecteert. Dat is waarom wij nu in deze situatie zitten", aldus Ronaldo. De Portugees gaat vervolgens door op de band met Ten Hag en wat hem stoort aan de Nederlandse oefenmeester: "Ik hou van mensen die niet liegen, die de waarheid spreken en direct zijn", stelt de Portugees, die daarnaast ook aangeeft dat Ten Hag naar alle waarschijnlijkheid langer bij Manchester United zit dan hij..